een hele lap_13_helderheid.jpg

WINNEND ONTWERP PREUVENEMINT

Via mijn opleiding aan Maastricht Academy of Media Design and Technology, heb ik meegedaan aan de ontwerpwedstijd voor 't Preuvenemint 2014 in Maastricht. Voor de Hele Preuvenelap is mijn ontwerp uitgekozen door de jury en vervolgens gebruikt als wettelijk betaalmiddel op 't Preuvenemint. De lap is wel honderduizenden keren gedrukt!

Het thema voor het betaalmiddel was dit jaar '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'. Daarbij heb ik gekozen om het beginpunt hiervan te verbeelden: de wapenstilstand. Een moment waarbij mensen met verschillende achtergronden bij elkaar zijn gekomen, iets wat symbool staat voor 't Preuvenemint. Dit is namelijk een evenement waarbij iedereen, met wat voor achtergrond dan ook, samen kan komen om te genieten. Zo zie je op de voorkant van de Preuvenelap in eerste instantie een groep samen feestvieren. Draai je hem om, zie je dat ze net de wapens en hun onenigheden op de grond hebben laten vallen en tot elkaar zijn gekomen.

Tijdens 't Preuvenemint heb ik, naar aanleiding van het winnen van de wedstrijd, de kans gekregen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima te ontmoeten en uitvoerig over mijn ontwerp te vertellen!