over mij

Marloes van Loon (1993) is een jonge, enthousiaste illustratie en animatiemaker, gevestigd in Utrecht. Tijdens haar studie Visuele Communicatie aan Maastricht Academy of Media Design and Technology, koos ze voor illustratie als hoofdrichting waar ze zich meteen helemaal op haar plek voelde. Maar toen ze proefde van het medium animatie, is ook die richting haar steeds meer gaan trekken. Na een stage van een halfjaar bij stop-motion animatiestudio Rogier Wieland is ze dan ook nog enthousiaster om zich ook op dat vlak nog veel meer te ontwikkelen.

Inspiratie haalt ze bij het illustreren vooral uit kinderen, het liefste werkt ze dan ook voor óf met hen. Het was voor haar dan ook een droom om voor haar afstuderen in 2016 het prentenboek 'Mijn oma is een superheld' te schrijven en illustreren wat dit najaar uitgegeven zal worden door Clavis Uitgeverij.

Marloes houdt ervan om in haar werk gebruik te maken van veel kleur, te werken met verschillende materialen en telkens weer te experimenteren met nieuwe technieken.

Sinds 2015 werkt ze als freelance illustrator voor verschillende opdrachtgevers zoals Clavis Uitgeverij, NautaDutilh, Soapbox Marketing, Rebel59Rogier Wielandverpleegkundigecongressen.nl en onderwijs-congressen.nl.